NavMenu

Čapljinska firma "Mlini" dobila Košer certifikat

Izvor: eKapija Petak, 21.08.2015. 10:26
Komentari
Podeli
Firma "Mlini" iz Čapljine, proizvođač kruha, pekarskih proizvoda, tjestenine i integralnih brašna, implementirala je u julu ove godine Košer standard za proizvode namijenjene potrošačima iz židovske zajednice, saopćeno je iz te firme.

Prethodno su su recertificirali standard ISO 9001:2008 (Sistem upravljanja kvalitetom) i HACCP (Analiza rizika i kritičnih kontrolnih točaka) standard koji su uvedeni u tvrtku od 2012. godine.

- Svi naši procesi, od same pripreme, odnosno proizvodnje, do pakiranja i distribucije, usklađeni su prema međunarodnoj normi ISO 9001:2008 i HACCP. Početkom ove godine našem društvu je upućen zahtjev kupca za proizvodima po Košer standardu. Taj zahtjev sam vidio kao priliku za našu tvrtku, a ne kao prepreku. Poduzeo sam određene korake sa svojim timom i nakon mukotrpnog istraživanja, implementiranja i slaganja procesa proizvodnje danas mogu reći sa ponosom da "Mlini" posjeduju Košer certifikat - kaže Marin Krešić, direktor "Mlini".


"Mlini" posjeduju Košer certifikat za četiri proizvoda iz svoje ponude i to baquette rustik, okrugli rustik, rustik pecivo, te kroasan.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.