NavMenu

Uskoro predstavljanje nove verzije najboljeg telefona kompanije "Google"

Izvor: eKapija Utorak, 18.08.2015. 14:56
Komentari
Podeli

Kompanija "Google" planira da ove godine predstavi dva nova modela mobilnih telefona, od kojih je posebno zanimljiv model s manjim ekranom i nasljednik modela "Nexus 5" za čiji je razvoj, kao i 2013. godine, zadužena kompanija "LG", piše portal "zimo.dnevnik.hr".

Novi model telefona bi na tržištu trebalo da bude konkurencija najjačim modelima poput telefona "iPhone" kompanije "Apple", modela "Galaxy S6" i "Galaxy S6 Edge" kompanije "Samsung" i telefona "M9" kompanije "HTC", ali s obzirom na to da se ponovo očekuje povoljnija cijenu, "Google" bi s novim telefonom mogao biti konkurencija i kineskim kompanijama poput kompanije "Xiaomi", navodi portal.

"Google Nexus" telefoni dugo su, kako se podseća, bili simbol kvalitetnih i po cijeni prihvatljivih mobilnih uređaja koji specifikacijama mogu konkurisati najjačim modelima na tržištu. Posebno je zanimljiv bio model "Nexus 5" s ekranom od 5 inča, predstavljen krajem 2013. godine – koštao je 350 USD bez potpisivanja ugovora s mobilnim operaterima i po mnogima je to najbolji "Google" telefon do sada. Prošle godine predstavljen je "Nexus 6" čiji je ekran dijagonale 6 inča za većinu ljudi bio prevelik, a telefon je imao i dosta veću cijenu tako da za njim nije bila velika potražnja.

Zbog toga u kompaniji "Google" planiraju promjenu taktike i, po uzoru na druge kompanije, ove godine planiraju da predstave dva nova modela pametnih telefona – klasični smartphone i fablet (phablet).

Novi "Nexus" će uz veliki ekran imati i čitač otisaka prstiju koji će se nalaziti sa zadnje strane kućišta. Što se hardvera tiče, glasine kažu da će taj telefon imati ekran od 5,2 inča, radiće na "Snapdragon 820" procesoru ili na starijem modelu "Qualcomm" procesora "Snapdragon 808", navodno će imati 3GB RAM memorije i biće dostupan u verzijama sa 16 ili 32 GB prostora za smještanje podataka, pri čemu ne treba očekivati dodatni slot za memorijske kartice, a ima će i kameru od 16MP.


Predstavljanje tog telefona, kao i još jednog "Nexus" modela na kom "Google" radi zajedno s kompanijom "Huawei" očekuje se tokom oktobra, piše "zimo.dnevnik.hr".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.