NavMenu

"Vitinka" otvorila firmu za distribuciju vode u Banjoj Luci - Nakon Crne Gore u planu ulazak na druga tržišta regiona

Izvor: eKapija Srijeda, 19.08.2015. 11:20
Komentari
Podeli
Kompanija "Vitinka" iz Kozluka kod Zvornika je u posljednje dvije godine dosta novca uložila u proizvodne pogone, dizajn i razvoj novih proizvoda kako bi bila jedan od vodećih proizvođača mineralne i izvorske vode i sokova u BiH. U kompaniji kažu da im je cilj širenje na region, a prvi korak je već ostvaren u junu ove godine kada su ušli na tržište Crne Gore.

- Na tržištu su se prvo pojavile naše nove staklene boce za povratnu i nepovratnu ambalažu, dizajnirane po najvišim standardima, a zatim smo plasirali i potpuno novu pet ambalažu. Razvili smo i nove ukuse "cole" i "nare", koje smo obogatili stevijom, najzdravijim prirodnim zaslađivačem. Odmah zatim, na tržište smo plasirali liniju multivitaminskih sokova "vita", a tu su i dva potpuno nova ukusa "vita limun grejp" i "vita nar grožđe" - rekla je u razgovoru za portal "eKapija" Vesna Golijanin, menadžer za marketing u kompaniji "Vitinka".

U okviru "Vitinke" od skoro posluje i nova firma "Vivia office&home" sa sjedištem u Banjoj Luci.

- Ta firma je jedini ovlašćeni distributer prirodne izvorske vode "vivia" pakovane u galone od 18,9 litara - kaže Golijanin.

Osim toga, "Vitinka" i "Banjalučka pivara" ranije su saopštili da namjeravaju osnovati novi privredni subjekt koji će se baviti tretmanom ambalažnog otpada.

- Naš novi projekat biće upravo otvaranje i preduzeća za upravljanje ambalažnim otpadom, koji ćemo realizovati u saradnji sa prijateljima iz "Banjalučke pivare", sa kojima već decenijama unazad gradimo dobre poslovne odnose - potvrdila je sagovornica "eKapije".

Kapaciteti proizvodnje mineralne i prirodne izvorske vode u "Vitinci" su oko 50 miliona litara godišnje, kaže Golijanin, a kvalitet ono što je imperativ za ovu kompaniju.


- Kontrola kvaliteta svih naših proizvoda, osim u internoj fizičko-hemijskoj i mikrobiološkoj laboratoriji obavlja se i u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske.

Golijanin ističe da je "Vitinka" jedna od rijetkih kompanija na tržištu BiH koja je 100% domaći proizvođač, te da sa svim poslovnim partnerima i dobavljačima imaju jako kvalitetan dugogodišnji odnos.

S obzirom na to da "Vitinka" bilježi konstantan rast i širi obim proizvodnje, stvara se potreba za novom radnom snagom.

- Na našoj zvaničnoj internet stranici, a u zavisnosti od trenutnih potreba i obima posla, veoma često objavljujemo konkurse u kojima pozivamo obrazovane i sposobne ljude da se pridruže našem uspješnom timu - kaže Golijanin.

U kompaniji "Vitinka" ističu da im je poslovna vizija širenje na region, a ulazak na tržište Crne Gore je značajan pomak, te će u narednom periodu raditi na pozicioniranju proizvoda u toj zemlji.

S. Š.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.