NavMenu

"Samsung" lansira uslugu za mobilna plaćanja u Južnoj Koreji i SAD

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 17.08.2015. 09:57
Komentari
Podeli
Južnokorejski elektronski gigant "Samsung" saopštio je da uvodi na domaće tržište i u SAD uslugu plaćanja preko smartfona - "Samsung pay", koja će konkurisati uslugama koje već nude "Apple" i "Google". "Samsung pay" će biti lansiran 20. avgusta u Južnoj Koreji, a 28. septembra u SAD, objavio je francuski dnevnik Parizijen.

Južnokorejska kompanija dodala je da namjerava da uvede ovu uslugu i u Kini, kao i u Evropi, na tržišta Velike Britanije i Španije, ali nije objavila datum kada će lansirati "Samsung pay" u te tri zemlje.

Usluga plaćanja biće predinstalirana na novim smartfonima "Galaxy S6 Edge+" i "Galaxy Note5", a biće ponuđena u obliku besplatne nadogradnje i na modelima "Galaxy S6" i "Galaxy Edge", koje je grupa lansirala na tržište ranije ove godine.


"Samsung pay" je kompatibilan s uređajima za plaćanja koji koriste beskontaktnu tehnologiju NFC.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.