Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 17.08.2015.| 09:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Studenti novinarstva iz RS na praksi u Radio televiziji Srbije

(Foto: DmitriMaruta/shutterstock.com)
Studenti novinarstva sa Fakulteta političkih nauka u Banjoj Luci danas počinju praksu u Radio televiziji Srbije u okviru projekta "Stručna praksa i usavršavanje studenata", saopšteno je iz Predstavništva RS u Srbiji.

Studenti će zajedno sa Mlađenom Cicovićem, direktorom Predstavištva Republike Srpske u Srbiji prvo obići zgradu televizije u Takovskoj 10 i tom prilikom se sastati i sa generalnim direktorom RTS-a Draganom Bujoševićem.

Praktikanti će se tokom dvije nedjelje upoznati sa procesom pripreme i emitovanja u Informativnom programu RTS, tehnologijama televizijske produkcije i radom sa novinarima u redovnim smjenama. Na ovogodišnjem sedmom po redu konkursu za studentsku praksu odabrano je osam studenata sa Univerziteta u Banjoj Luci: Nataša Jović, Nataša Marić, Dragana Dušanić, Dragana Radak, Anja Zulić, Andrea Aleksić, Dajana Mihajlović i Erna Duratović.

Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji projekat "Stručna praksa i usavršavanje studenata" realizuje u saradnji sa univerzitetima, odnosno fakultetima u Republici Srpskoj i na taj način pruža mogućnost studentima za usavršavanjem i sticanjem novih znanja u institucijama i kompanijama širom Srbije. Ovaj sedmi konkurs Predstavništvo Republike Srpske u Srbiju realizuje u saradnji sa Fakultetom političkih nauka iz Banja Luke i Radio Televizijom Srbije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.