Izvor: seebiz.eu | Petak, 14.08.2015.| 12:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Konzum" otvara ekskuzivnu radnju u Zagrebu - Uz supermarket i restorani, vinoteka, apoteka, igraonica

(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Trgovački lanac "Konzum" iz sastava koncerna "Agrokor" Ivice Todorića na portalu "Moj Posao" objavio je konkurs za zapošljavanje magistra farmacije i farmaceutskih tehničara u Hrvatskoj.

Posao magistra farmacije koji se zaposli u "Konzumu" svodiće se na upravljanje i organizaciju rada specijalizovane prodavnice lijekova bez recepata i medicinskih proizvoda.

Iako na prvi pogled konkurs asocira na zaustavljeni projekat laboratorijskih pregleda u "Konzum"-ovim prodavnicama, riječ je o potpuno drugačijem projektu. Naime, hrvatski "Poslovni dnevnik" navodi da "Konzum" traži farmaceute za rad u bivšem "Merkatorovom" supermarketu u Vukovarskoj ulici u Zagrebu. Bivši "Merkator", sada "Konzum" u Vukovarskoj najveća je ovogodišnja investicija tog maloprodajnog lanca.

"Konzum" renovira taj supermarket koji se suočio sa stalnim padom prihoda. Samo lane promet je na toj lokaciji bio 15% manji u odnosu na godinu ranije.

"Super Konzum" u Vukovarskoj trebalo bi da bude "flagship store", prodavnica koja po svim faktorima može konkurisati najbolje opremljenim supermarketima u zapadnoj Evropi. U njega će biti uloženo oko 20 miliona kuna (2,6 mil EUR).

"Konzum" u Vukovarskoj trebalo bi da postane prvi supermarket u regionu sa restoranima, vinotekom, suši barom, pasta i gril barom, kao i velikim izdvojenim odeljenjem igračaka sa igraonicom, a u prodajni prostor biće integrisana i apoteka za prodaju lijekova bez recepta, što će biti odgovornost magistra farmacije kojeg "Konzum" traži preko portala "Moj Posao".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.