NavMenu

"Cemex" prodao poslovanje u Hrvatskoj i imovinu u BiH, Srbiji i Crnoj Gori

Izvor: seebiz.eu Srijeda, 12.08.2015. 14:37
Komentari
Podeli
"Cemex" je objavio da je potpisao ugovor o prodaji svog poslovanja u Hrvatskoj, uključujući i imovinu u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji, kompaniji "Duna-Drava Cement" za otprilike 230,9 mil EUR.

Imovina koja se prodaje sadrži 3 cementare (oko 1,66 miliona tona cementa prodano je 2014. godine), 2 kamenoloma agregata (oko 0,16 miliona tona agregata prodano je 2014. godine) i 7 postrojenja za proizvodnju betona (oko 0,25 miliona kubika betona prodano je 2014. godine). "Cemex"-ovo poslovanje u Hrvatskoj, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju, ostvarilo je neto prodaju od oko 138 mil USD u 2014. godini.

Prihodi dobijeni od ove transakcije koristiće se uglavnom za smanjenje dugova, te za opše korporativne svrhe. Zatvaranje ove transakcije podlježe zadovoljavanju standardnih uslova za ovu vrstu transakcija, što uključuje odobrenje regulatora. Finalizacija ove transakcije tokom četvrtog kvartala 2015. godine.


Financijski savjetnici "Cemex"-u u ovoj transakciji bili su Bank of America Merrill Lynch, Citigroup, BNP Paribas i Morgan Stanley.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.