NavMenu

Do kraja novembra puštanje u probni rad TE "Stanari"

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 02.08.2015. 21:04
Komentari
Podeli

(Foto: eft-stanari.net)
Ministar industrije, energetike i rudarstva RS Petar Đokić je najavio da će Termoelektrana "Stanari" do kraja novembra biti puštena u probni rad, a da će naredne godine raditi u punom kapacitetu.

- Cilj nam je da u ovoj godini intenziviramo aktivnosti na izgradnji termoelektrane "Gacko 2" i Hidroelektrane "Dabar", a u narednih 15 dana "Elektroprivredi RS" dodijelićemo koncesiju za izgradnju vjetroelektrane "Hrgut" u Hercegovini - dodao je Đokić.

Đokić je rekao i da će Vlada u narednim godinama povećati obim investicija u sektoru energetike kroz izgradnju novih, prije svega proizvodnih, ali i poslovnih objekata.

- Time će "Elektroprivreda RS" biti još jača. Izgradnja novih proizvodnih energetskih objekata je važna smjernica vlasti Srpske. Mi smo jedna od rijetkih republika u regionu u kojoj se na više lokacija grade novi energetski objekti proizvodnog tipa - istakao je Đokić, navodeći da je "Elektrokrajina" u stalnom procesu investicija i da je Vlada RS putem Investiciono-razvojne banke odobrila tom preduzeću kredit od 20 mil maraka.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.