Izvor: eKapija | Utorak, 28.07.2015.| 11:11
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bolja energetska efikasnost u školi i vrtiću u Kozarskoj Dubici

U opštini Kozarska Dubica će početkom 2016. godine početi realizacija dva projekta, vrijedna 300.000 KM, koja će biti finansirana od Svjetske banke, a odnose se sanaciju objekta Osnovne škole "Sveti Sava" i Dječijeg vrtića "Pčelica", potvrđeno je juče u Opštinskoj upravi nakon sastanka predstavnika Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske i opštinskih zvaničnika, saopšteno je na sajtu Kozarske Dubice.

Miloš Jokić pomoćnik ministra za koordinaciju projekata i razvoj je rekao da je riječ o prokjektima koji se odnose na energetsku efikasnost, a kojima je planirana sanacija objekata iz oblasti zdravstva i prosvjete, te nekoliko predškolskih ustanova.

- Plan je da se u narednom periodu provede više preliminarnih energetskih pregleda, kako bi se utvrdio obim investicija na svakom pojedinačnom objektu i izvršila selekcija projekata - rekao je Jokić.

- Radovi u Kozarskoj Dubici bi trebalo da počnu u martu sljedeće godine, a do kraja iste bi i završili - rekao je Banjac i dodao da je ovo jedan dobar gest Vlade Republike Srpske prema Kozarskoj Dubici.

Plan je da se izvrši zamjena stolarije, fasada i krovne konstrukcije u zavisnosti od potrebe objekata.

Dragan Jaćimović zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica je rekao da su projekti koji se odnose na školske i predškolske ustanove od prioritetnijih kada je riječ o ulaganju u infrastrukturu.

Sastanku je prisustvovao i poslanik u NSRS Darko Banjac koji je naglasio da će ukupno 15 projekata biti realizovano u Republici Srpskoj, od čega će dva biti odobrena Kozarskoj Dubici.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.