NavMenu

Rusi ulažu 50 mil KM u hotel na Palama

Izvor: eKapija Utorak, 21.07.2015. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: Jahorina.org)
Ruski investitori koji su ranije kupili dio zemlje i nekadašnji Dom "Mladost" na Palama čekali su da se završi procedura uzmeđu Vlade RS i Opštine kako bi mogli da prošire građevinsku parcelu i grade hotel od 20.000 kvadratnih metara u vrijednosti od 50 mil KM, prenosi portal "Palelive."

Načelnik Opštine Pale Miodrag Kovačević kaže da je zaključenjem ugovora između Vlade RS i Opštine o zamjeni neizgrađenog građevinskog zemljišta riješen dugogodišnji problem u obostranu korist.

- Radi se o najvećoj investiciji u Palama od završetka rata do danas iza koje stoji konzorcijum ruskih firmi - ističe Kovačević.

On kaže da su efekti izgradnje hotela na Jahorini višestruki za Pale, jer će biti angažovana građevinska operativa, a nakon izgradnje će biti zaposleno 150 radnika sa ovih prostora.

- Ovo je izuzetno pozitivan potez u vremena kada se mnogo opština u RS suočava sa krizom i bori za puko preživljavanje. Samo od prodaje zemljišta u opštinski budžet će se sliti više od 3,5 mil KM, koje ćemo usmjeriti na realizaciju drugih infrastrukturnih projekata. Ovo je dodatni zamajac u nastavku razvoja opštine i već se sad prave planovi za budućnost, jer postoje i drugi investitori koji žele da ulažu u Pale i Jahorinu - kaže Kovačević.


Direktorica Turističke organizacije Istočno Sarajevo Branka Spasojević ističe da potpisani ugovori za Jahorinu i turističku ponudu mnogo znači s obzirom na to da se otvara mogućnost izgradnje novih hotela, ali i dodatnih sadržaja koji će dopuniti i zimski i ljetnji sadržaj na Jahorini.

- Za Jahorinu bi mnogo značilo da poveća broj ruskih gostiju. Poznato je o kakvim se turistima radi i oko njih se treba potruditi, što ćemo učiniti - kaže Spasojević, a prenio "Palelive".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.