Izvor: Oslobođenje | Subota, 04.08.2007.| 09:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U toku rekonstrukcija bivšeg kina "Igman" na Ilidži

Multimedijalni centar na Ilidži , koji će se nalaziti na mjestu nekadašnjeg kina "Igman", u naredna tri mjeseca bi trebao biti potpuno obnovljen i opremljen najmodernijim sadržajima. U njemu će se, pored kino-sale, nalaziti i kafe-bar, biblioteka, a u samoj sali biće omogućeno održavanje raznih kulturno – umjetničkih manifestacija, seminara i sjednica. Vanjski izgled će zadržati autentičnost iz austrougarskog perioda, dok će unutrašnjost biti opremljena najmodernijim sadržajima.

Nazif Babaić, pomoćnik načelnika iz Službe za razvoj i investicije Općine Ilidža je rekao: "Budžetom iz 2006. i 2007. godine smo obezbijedili sredstva za potpunu rekonstrukciju i obnovu objekta bivšeg kina "Igman" i polako ga pretvaramo u objekat koji će zadovoljiti svačiji ukus. Za prvu fazu rekonstrukcije utrošili smo 418.000 KM za rekonstrukciju kino-dvorane. Izvođač radova je firma "Cet Bah" koja je izvršila sanaciju nosive konstrukcije i adaptaciju unutrašnjih prostorija".

Pored ovih radova, u prvoj fazi izgrađene su i nove prostorije za svlačionice i sanitarni čvorovi. U drugoj fazi, za koju su obezbjeđena sredstva u iznosu od 170.000 KM, ostalo je da se urade mašinske instalacije, odnosno ventilacija i grijanje, kao i sanacija krovne konstrukcije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.