NavMenu

Mostar: Na mjestu sportske dvorane u Centru II bit će izgrađeno suvremeno sportsko-kulturno središte: Vrijednost projekta oko 17 mil KM

Izvor: bljesak.info Petak, 03.08.2007. 11:19
Komentari
Podeli

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić najavio je za početak studenog rušenje sportske dvorane u Centru II na čijem će mjestu nakon rušenja, po nacrtima nizozemskog arhitektonskog biroa "4D Architects" početi izgradnja nove dvorane. "Srušit ćemo športsku dvoranu u Centru II zbog statičke upitnosti i kratkoće igrališta prema standardima, a ispod nove ćemo napraviti dva kata podzemnih garaža. Bit će to suvremeno sportsko-kulturno središte, a s rušenjem bi trebali krenuti početkom studenoga. Federacija je zasad odobrila tri milijuna, a Grad milijun maraka za tu namjenu - kazao je Bešlić.

Vrijednost projekta je oko 17 milijuna KM, a financirati će ga Grad Mostar. Prema već najavljenim planovima cijeli objekt bi trebao imati sportske terene za četiri bazna sporta rukomet, nogomet, košarku i odbojku, korištenje središnje arene za koncerte i sajamske priredbe, dok bi se uz samu arenu u vanjskim dijelovima objekta nalazili restoran, dio sa poslovnim prostorima koji bi jednim dijelom i financirali dvoranu.

Također je planirano da se ispod arene nalazi i parkirališni prostor. Ovisno od sporta, dvorana bi raspolagala s tri do pet tisuća mjesta, dok bi tijekom drugih manifestacija raspolagala s šest tisuća sjedeći mjesta. Izgradnja dvorane, prema najavama, trebala bi da bude gotova u naredne dvije i pol godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.