NavMenu

RS i Makedonija sarađuju u unapređenju revizorske profesije

Izvor: RTRS Petak, 17.07.2015. 08:18
Komentari
Podeli
Ministarstvo finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija i predsjednik Savjeta za unapređenje i nadzor revizije Makedonije Sonja Gelova Stojanova juče su u Banjoj Luci potpisali memorandum o saradnji u oblasti unapređenja revizorske profesije i javnog nadzora nad radom društava za reviziju.

Memorandumom je predviđena razmjena iskustava i drugih oblika saradnje, radi jačanja kvaliteta i pouzdanosti revizorske profesije, kroz regulisanje i postupke u javnom nadzoru nad revizorskom djelatnošću, a radi zaštite investitora i jačanja javnog povjerenja u revizorske izvještaje na tržištima kapitala.

Strane potpisnice memoranduma obavezale su se i na razmjenu iskustava u savjetovanju, obukama i srodnim uslugama, te na razmjenu kadrova u toj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.


Ministar Tegeltija izrazio je zadovoljstvo uspostavljanjem saradnje između institucija Srpske i Makedonije i očekivanje da će se budućom međusobnom ramjenom znanja, praksi i kadrova dodatno ojačati javni nadzor nad revizorskom djelatnošću i unaprijediti revizorska profesija u regionu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.