NavMenu

"Klas" lansirao novo pakovanje brašna T-500

Izvor: eKapija Četvrtak, 16.07.2015. 13:46
Komentari
Podeli
(Foto: facebook.com)
Brašno T-500 25 kg je najvažniji "Klasov" proizvod, a novi dizajn u pravo vrijeme je istakao snagu "Klasovog" brenda i njegove poznate karakteristike, čime se još bolje naglašavaju sva prirodna i zdrava svojstva brašna samljevenog od najboljih sorti pšenice, posebno odabranih za razvijanje pita, hljeba, peciva i kolače, prenosi Depo.ba.

- Redizajnu pakovanja brašna T-500 25 kg, prethodio je spot Enisa Bešlagića, popularnog bh. glumca koji nas je ponovno iznenadio svojom kreativnošću. Spot "Doktor za brašno" samo na društvenoj mreži "Facebook" imao je preko pola miliona pregleda za samo pet dana, a čestitke dobijamo iz svih krajeva BiH i svijeta od naših vjernih kupaca. Ovako nešto još nismo imali - kažu iz "Klasa".

"Klas" iz Sarajeva je lider mlinsko-pekarske i prehrambene industrije u BiH, čiji se kvalitet postiže nabavkom prvoklasne pšenice, proizvodnjom u skladu sa međunarodno priznatim standardima upravljanja kvalitetom (ISO i HACCP), primjenom Halal normi, ali i bogatim proizvođačkim iskustvom od 113 godina.

"Klasove" proizvode dnevno konzumira više od dva miliona potrošača, pa briga o kvalitetu i higijenskoj ispravnosti hrane zauzima ključno mjesto u poslovnoj politici ove prehrambene kompanije. Proces proizvodnje u "Klasu" je savremen i automatiziran. Brašno, kao osnovna životna namirnica, u "Klasu" se proizvodi u strogo kontroliranim procesima i zdravstveno-higijenskim uslovima. Kompletan proizvodni proces je automatiziran i ni u jednom trenutku pšenica potrebna za proizvodnju se ne izlaže rizicima koji bi mogli narušiti njen tehnološki i zdravstveni kvalitet.


"Klasov" mlin za preradu pšenice je najveći i najsavremeniji u Jugoistočnoj Europi, čiji je ukupni instalirani kapacitet 450 tona dnevno. U pitanju je toranj mlin, kod kojeg je na višim spratovima instalirana oprema, dok je nanižim spratovima skladišni prostor. Zahvaljujući novoj opremi, nabavljenoj u Italiji, povećana je produktivnost proizvodnje, dok je kompletan proizvodni proces u mlinu kompjuterski vođen i automatiziran, prenio je Depo.ba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.