Izvor: eKapija | Četvrtak, 02.08.2007.| 15:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Partnerstvo TDR d.o.o. i Sarajevo Film Festivala

TDR d.o.o. je danas (02.08.2007.) u Sarajevu potpisao ugovor o partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom, najvećim regionalnim filmskim festivalom.

Veoma smo zadovoljni našim novim partnerstvom sa Sarajevo Film Festivalom. TDR kao socijalno i društveno odgovorna kompanija, koja djeluje kao odgovoran građanin u društvu u kojem živi, uvijek prepoznaje i podržava vrhunske kulturološke aktivnosti, film, glazbu, slikarstvo… kako na domaćem tržištu Hrvatske, tako, i sve više i na ostalim tržištima regije, a posebno u BiH. TDR spaja izvrsnost svega što čini u biznisu sa lokalnim aktivnostima od društvenog značaja za koje isto vjeruje da nose epitet izvrsnosti, želeći tako podržati razvoj društva i ambijenta u kojem djeluje. TDR kao regionalni lider na tržištu duhanskih proizvoda, i SFF kao regionalni lider u kulturološkim aktivnostima, rastu i razvijaju se na principima inovacija i dugoročnih ambicija. Vjerujemo da će spoj izvrsnosti TDR-a i njegovog djelovanja u BiH, u spoju sa izvrsnošću SFF-a, biti od velike koristi za kulturološki razvoj društvene zajednice u BiH. Počinjemo sa saradnjom koja će, ubijeđena sam u to, biti dobar primjer u cijeloj regiji", izjavila je Alma Nefić, direktorica TDR –a za Bosnu i Hercegovinu.

Za vrijeme Sarajevo Film Festivala, TDR će prirediti niz sadržaja koji podržavaju program SFF-a i time doprinijeti njegovom daljnjem razvoju i predstavljanju svoje kompanije.

O partnerstvu sa TDR d.o.o, Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala je rekao: "TDR d.o.o. je još jedan ugledan i prestižan regionalni brend koji je prepoznao prednosti partnerstva sa Sarajevo Film Festivalom. Posebno nam je drago što se radi o partnerstvu kompanije koja u ovakve aranžmane ne ulazi sa altruističkim motivima, mada svako partnerstvo u sebi ima pomalo toga, već strateški promišljeno i sa velikim ambicijama u regionu u kojem mi želimo i narednih godina biti vodeći filmski festival sa snažnim doprinosom razvoju regionalne filmske industrije. Sa TDR-om kao novim partnerom SFF-a, već smo postigli neke inovacije u našem programu, ali tek narednih godina očekujem prave vrijednosti ovog, ponavljam, za nas veoma dobrog aranžmana."

Krajem maja 2007. godine u malom istarskom gradiću Kanfanaru, nedaleko od Rovinja, svečano je otvorena nova, moderna tvornica duhana čime je otvoreno i novo poglavlje u razvoju TDR-a i njegovih brandova. Ova kapitalna investicija, vrijedna više od 140 miliona EUR, jasno pokazuje snagu i ambicije TDR-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.