NavMenu

Fabrika obuće "Bema" najavila zapošljavanje 300 radnika do kraja 2007. godine

Izvor: Fokus Srijeda, 01.08.2007. 12:02
Komentari
Podeli

Fabrika obuće "Bema" do kraja 2007. godine planira da u Banjaluci zaposli novih 200, a u pogonu u Mrkonjić Gradu još 100 radnika, rekao je tehnički direktor ove fabrike, Marinko Umičević. On je naveo da će konkurs za nova radna mjesta biti raspisan polovinom avgusta 2007. i dodao da "Bema" u narednoj godini planira zapošljavanje novih 400 radnika u Banjaluci i 150 u pogonu u Mrkonjić Gradu, kao i uvođenje druge smjene.

Umičević je podsjetio da "Bema" 02. avgusta 2007. obilježava tri uspješne godine postojanja i rada, te da je u ovom periodu zaposleno ukupno 800 radnika, od kojih je 500 mladih čiju je obuku i prekvalifikaciju finansirala fabrika. On je dodao da fabrika zapošljava 85 % ženske radne snage. Tehnički direktor "Beme" naveo je da ova fabrika u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje zaposlila 10 radnika starijih od 45 godina, ističući da fabrika ima mnogo veći interes, ali da na evidenciji Zavoda nema dovoljno radnika obućarske i tekstilne struke zainteresovanih za ovaj program.

"Za ove tri godine uspjeli smo da kupimo dio Fabrike obuće "Bosna" u Banjaluci poznat pod nazivom Stara proizvodna hala i do sada smo u nabavku opreme i sanaciju objekta uložili 3.500.000 KM" rekao je Umičević. On je podsjetio da je "Bema" Banja Luka u 2006. godini izvezla proizvode u vrijednosti tri i po miliona EUR, ta da u 2007. godini planira da izveze proizvode u vrijednosti većoj od pet miliona EUR. Umičević je dodao da Fabrika obuće "Bema" izrađuje obuću za poznate svjetske firme kao što su "Pol Grin", "Ara", "Rihter", "Alpinestars", "Kopitarna" i "Mandl".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.