NavMenu

"Elektrokrajina" gradi poslovnicu u Čelincu

Izvor: RTRS Četvrtak, 09.07.2015. 08:20
Komentari
Podeli
(Foto: Goran Parezanović)
U Čelincu je počela izgradnja poslovnice preduzeća "Elektrokrajina", vrijednosti oko 500.000 KM.

Predsjednik Valde Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je izgradnja ovog objekta bila neophodna imajući u vidu da je prethodni bio nekoliko puta plavljen, a najveću štetu je pretrpio prošle godine u majskim poplavama.

Ona je rekla da su investicije neophodne, ne samo kada je riječ o "Elektrokrajini" koja pokriva područje gdje živi skoro 50% stanovnika Republike Srpske.

- Želimo da vidimo da se takve dobre investicije, kada je riječ o izgradnji novih objekata, realizuje na novou cijele "Elektroprivrede", prvenstveno mislim na one koji će proizvoditi električnu energiju - rekla je Cvijanović novinarima u Čelincu.

Ona je pohvalila poslovanje "Elektrokrajine" koje je, kako je navela, pokazalo značajne uspjehe u povećanju obima investicija, stepena naplate, ali u značajnom smanjenju distributivnih gubitaka.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić rekao je da će izgradnjom ovog objekta biti stvoreni bolji uslovi za rad zaposlenih, ali i bolja, brža i kvalitetnija usluga u pogledu snabdijevanja električnom energijom.

- U okviru "Elektrokrajine" posljednjih godina došlo je do vidljivog napora u pogledu smanjenja distributivnih gubitaka koji su nekada prelazili cifru više od 25%, a sada su na nivou 14% i blizu su granice koja se može tolerisati - rekao je Đokić.

On je dodao da postoji snažna orijentacija na investiranju i razvoju cijelog sistema "Elektroprivrede Republike Srpske", kao i na poboljšanju kvaliteta naplate energije, posebno u područjima koja u tom smislu imaju veće probleme, kao što je u Prijedoru.


Direktor "Elektrokrajine" Seka Kuzmanović rekla je da ovo preduzeće ima dobre rezultate poslovanja koji su omogućili investicije, posebno u pogledu sanacije i izgradnje distributivne mreže koja je u lošem stanju.

Ona je najavila da će i u narednom periodu biti investicija, s obzirom da ovo preduzeće ima dotrajale objekte i mehanizaciju, jer već sljedeće godine slavi 70 godina postojanja.

Potpredsjednik Skupštine opštine Čelinac Duško Đermanović istakao je da je ovo jedan od važnijih infrastrukturnih objekata, s obzirom da je prethodni pretrpio potpunu štetu u prošlogodišnjim majskim poplavama.

Rok za izgradnju objekta je 110 dana od početka radova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.