NavMenu

TE "Stanari" dobila 71 mil KM povrata PDV-a

Izvor: Capital Utorak, 07.07.2015. 15:49
Komentari
Podeli
Samo šest kompanija u BiH dobilo je od države više od 188 mil KM na ime povrata PDV-a, a ubjedljivo najveći povrat prošle godine isplaćen je firmi Vuka Hamovića EFT-Rudnik i Termoelektrana "Stanari" u iznosu od 71 mil KM, saznaje portal "Capital".

Uprava za indirektno oporezivanje BiH isplatila je EFT-RiTE "Stanari" tačno 71.030.842 KM, a slijedi je firma "Prevent BH" Visoko sa 62,3 mil KM.

"Sisecam Soda" Lukavac dobila je 15 mil KM povrata PDV-a, dok je "Bimal" iz Brčkog dobio 14,8 mil KM.


Firmi "Komerc Mali" isplaćeno je 13,5 mil KM, a "Natron-Hayat" 12,6 mil KM.

Ovo su kompanije koje su dale odobrenje UIO BiH da dostavi medijima njihove podatke o povratu PDV, dok ostale četiri iz grupe 10 najvećih nisu dale saglasnost, što ostavlja otvorenu mogućnost da su one dobile i veći povrat od ovih šest.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.