NavMenu

Obuka i prekvalifikacija nezaposlenih u Kantonu Sarajevo - Rok za prijavu poslodavaca 22. jul

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 06.07.2015. 14:26
Komentari
Podeli
Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo objavila je javni poziv poslodavcima da se prijave za učešće u programu obuke, prekvalifikacije i dokvalifikacije nezaposlenih osoba za poznatog poslodavca.

Cilj ovog programa je obuka, prekvalifikacija i dokvalifikacija nezaposlenih osoba sa područja Kantona Sarajevo, za poznatog poslodavca.

Planirana sredstva za realizaciju ovog programa iznose 196.600 KM i istim će biti obuhvaćeno najmanje 131 nezaposlena osoba, prijavljena na evidenciju nezaposlenih u Kantonu Sarajevo.

- U cilju provođenja ovog programa Služba će poslodavcima korisnicima ovog programa za novo zapošljavanje, finansirati troškove obuke, dokvalifikacije/prekvalifikacije nezaposlenih osoba u maksimalnom iznosu od 1.500 KM po osobi, a uz obavezu poslodavca da osobe čije se obuke, dokvalifikacije i prekvalifikacije finansiraju, po okončanju iste, zaposli na period od najmanje šest mjeseci - istaknuto je u javnom pozivu.

Navodi se i ako su troškovi obuke, prekvalifikacije/dokvalifikacije veći od 1.500 KM, isti padaju na teret poslodavca.


Poslodavci koji su koristili sredstva za sufinansiranje zapošljavanja po bilo kojem programu u prethodne tri godine, a nisu zadržali minimalno 50% sufinansiranih osoba u stalnom radnom odnosu, ne mogu učestvovati u ovom programu.

Poslodavci korisnici ovog programa dužni su u radnom odnosu zadržati postojeći broj radnika koji su imali u momentu podnošenja zahtjeva, osim u slučajevima odlazaka u penziju postojećih radnika.

Javni poziv traje do 22. jula 2015. Nepotpuni i neblagovremeni zahtjevi neće se uzeti u razmatranje.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.