NavMenu

Manja proizvodnja, a veća prodaja šumskih sortimenata

Izvor: Capital Petak, 03.07.2015. 09:44
Komentari
Podeli
U Republici Srpskoj je za prvih pet mjeseci ove godine proizvedeno 607.610 metara kubnih raznih šumskih sortimenata, ili manje za 3,6% nego u istom periodu prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Od ukupne mase, na proizvode od lišćarskog drveta odnosi se 329.766 metara kubnih, a na sortimente od četinara 277.844 metra kubna.

Najznačajniji udio u proizvodnji imali su trupci, kojih je proizvedeno 203.433 metra kubna od četinarskog i 126.304 metra kubna od lišćarskog drveta.


Za pet mjeseci ove godine u Srpskoj je prodato 210.368 metara kubnih raznih šumskih proizvoda, ili više za 2,7% nego u istom periodu prošle godine.

Najveće učešće u prodaji imali su trupci. Na kraju ovog perioda na zalihama je bilo registrovano 244.800 metara kubnih raznih šumskih sortimenata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.