NavMenu

"TBG BH" iz Kaknja preuzima betonare ilidžanskog "W&P Betona"

Izvor: Indikator Srijeda, 01.07.2015. 15:54
Komentari
Podeli
Preduzeće "TBG BH" iz Kaknja, koje je u vlasništvu "Tvornice cementa Kakanj", namjerava steći kontrolu nad dijelovima privrednog subjekta "W&P Beton" iz Ilidže, izvještava Indikator.ba.

"TBG BH" namjerava kupiti tri betonare kompanije "W&P" na lokacijama u Sarajevu, Zenici i Plješevac/Kiseljak.

S tim u vezi "TBG BH" podnio je prijavu koncentracije Konkurencijskom vijeću, koja će, kako se navodi, imati učinak na relevantnom tržištu proizvodnje i prodaje betona na području Sarajevskog, Srednjobosanskog i Zeničko-dobojskog kantona.


"Tvornica cementa Kakanj", osim u "TBG BH", posjeduje vlasništvo i u preduzećima "Transportservis" Kakanj, "Građevinski agregati" Kakanj, te "TBG Beton" iz Zagreba.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.