Izvor: Capital | Utorak, 30.06.2015.| 15:25
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Bijeljina sertifikovana za povoljno poslovno okruženje

Bijeljina
Bijeljina (Foto: sobijeljina.org )
Bijeljina je danas svečano sertifikovana kao grad sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi, treći u Republici Srpskoj nakon Prijedora i Banja Luke.

Direktor Privredne komore Republike Srpske Dragica Ristić uručila je sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju (BFC SEE) gradonačelniku Bijeljine Mići Mićiću i istakla da je lokalna zajednica uspješno obavila sve procedure u procesu sertifikacije za samo devet mjeseci.

- Ovo je dodatna potvrda da Bijeljina ispunjava uslove za privlačenje domaćih i stranih investitora, da je kadrovski osposobljena i da je prepoznala značaj unapređenja poslovnog okruženja - rekla je Ristić.

Ona je podsjetila da je lokalna zajednica važna kao prvi kontakt za investitore i da je grad u proceduri ispunjavanja standarda ispunio 12 kriterijuma i 80 podkriterijuma koji obezbjeđuju povoljan ambijent za ulagače.

Prema riječima Ristićeve, u procesu sertifikacije povoljnog poslovnog okruženja u Srpskoj su i opštine Gradiška, Laktaši i Mrkonjić Grad, kao i Grad Trebinje.

Pomoćnik ministra uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Milanka Šopin ocijenila je na svečanosti dodjele sertifikata u Bijeljini da je riječ o prestižnom priznanju koje doprinosi privrednom rastu i daje bolje pretpostavke za razvoj.

- Opštine i gradovi sa ovim sertifikatom biće prepoznatljivi i biće interesantniji domaćim investitorima, jer se dokazuje da su dobro tlo za ulaganje, što doprinosi poboljšanju kvaliteta života u opštinama i gradovima u Republici Srpskoj - rekla je Šopin.

Gradonačelnik Mićić je nakon uručenja sertifikata rekao da ovo priznanje nije ni početak ni kraj, nego je dio trajnog nastojanja da se unaprijedi poslovno okruženje u Bijeljini.

- Ovaj dokaz da smo dobro organizovana lokalna zajednica je polazna osnova za dalji rad na privlačenju domaćih i stranih investitora, s ciljem da poboljšamo ekonomske prilike i otvorimo nova radna mejsta - poručio je Mićić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.