Izvor: Klix | Utorak, 30.06.2015.| 12:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Salih Teskeredžić dobio najprestižniju svjetsku nagradu za produkt dizajn

Salih Teskeredžić
Profesoru na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu Salih Teskeredžić dobitnik je najprestižnije svjetske nagrade za produkt dizajn "Red Dot 2015" u kategoriji Produkt dizajn.

Ovu internacionalno najpoznatiju nagradu za dizajn prof. Teskeredžić je dobio za dva proizvoda: dizajn stolice i kreveta Fawn dizajniranih za bh. brend "Gazzda".

Internacionalni žiri od 38 članova je proglasio pobjednicima ova dva proizvoda profesora Teskeredžića u jednom od najvažnijih takmičenja za produkt dizajn, a koje ove godine slavi svoju 60. godišnjicu.

Internacionalni eksperti su diskutovali i ocjenjivali svaku od 4.928 prijava iz 56 država, ali samo proizvodi koji su oduševili žiri sa kvalitetom i inovativnošću su dobili nagradu.

Fawn stolica i krevet su upravo time uvjerili žiri te su nagrađeni pobjedničkom nagradom "Red Dot 2015", saopćeno je iz Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Širom svijeta u različitim industrijama "Red Dot" se smatra jednom od najprestižnijih i najkvalitetnijih nagrada za produkt dizajn. Međunarodni žiri "Red Dota" dodjeljuje nagradu isključivo proizvodima koji se ističu kako kvalitetom tako i visoko estetiziranim izgledom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.