Izvor: Klix | Ponedjeljak, 29.06.2015.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevski MHS prvi u BiH dobio licencu za neadresirane pošiljke

Po prvi put od svog osnivanja Agencija za poštanski promet u BiH dodijelila je licencu za obavljanje usluge direktne pošte – neadresirane pošiljke, i to kompaniji MHS iz Sarajeva.

Već godinama MHS kao privatna kompanija posjeduje licencu za obavljanje kurirskih djelatnosti, a od sada i licencu za dostavu neadresiranih pošiljki (leci, flajeri katalozi i slično), jedini na teritoriju BiH, saopšteno je iz MHS-a.

Osnovna djelatnost MHS-a i ono u čemu su specijalizirani je distribucija neadresiranih pošiljki. Na tom polju pokrivaju više od 80% tržišta, što ih čini liderom u pružanju ove usluge. Na zidovima ove kompanije se nalazi i ISO certifikat 9001:2008, kao i BID Quality award koju je MHS primila u Londonu upravo zbog implementacije svjetskih standarda u jednu kompaniju u BiH, stoji u saopćenju.

Iz MHS-a ističu da ova licenca svim njihovim klijentima pruža dodatnu sigurnost, jer prepuštajući posao distribucije svojih reklamnih materijala MHS-u, pokazuju da žele raditi na legalan način i nemaju straha od zakonskih sankcija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.