NavMenu

"Toyota" i "Nissan" povlače više od 3 miliona automobila širom svijeta

Izvor: Tanjug Četvrtak, 25.06.2015. 12:48
Komentari
Podeli
Dva vodeća japanska proizvođača automobila, "Toyota" i "Nissan", najavili su danas povlačenje više od tri miliona automobila širom svijeta zbog kvara na vazdužnim jastucima, koji je, prema nekim tvrdnjama, odgovoran za osam smrtnih ishoda.

U saopštenju "Toyote" se navodi da će proširiti raniji opoziv, povlačeći dodatnih 2.860.000 automobila, "Nissan" je najavio povlačenje 198.000 vozila, a "Mitsubishi" povlačenje 120.000 automobila, prenosi agencija Frans pres.


Kompanija "Takata" se našla u centru skandala, u vezi sa mnogobrojnim opozivima automobila u kojima su instalirani vazdušni jastuci te firme. Kako je saopšteno, oni mogu nenamjerno da se otvore tokom vožnje i povrede vozača i putnike, navodi francuska agencija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.