Izvor: Oslobođenje | Četvrtak, 25.06.2015.| 08:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

UniCredit banka, "Sarajevo osiguranje" i "Mikrofin" dobitnici nagrade "Kristalna prizma"

Konsultantska kuća za istraživačko-razvojne usluge "Revicon" iz Sarajeva posredstvom svog regionalnog poslovnog magazina "Prizma" juče je u Sarajevu dodijelila nagrade "Kristalna prizma" najuspješnijoj banci, društvu za osiguranje i mikrokreditnoj organizaciji, te najuspješnijim menadžerima iz te tri oblasti.

Na osnovu rezultata poslovanja u 2014, "Kristalna prizma" za najuspješniju banku u BiH dodijeljena je UniCredit banci, za najuspješnije društvo za osiguranje u BiH proglašeno je "Sarajevo osiguranje", a najbolja mikrokreditna organizacija u BiH je Mikrokreditno društvo "Mikrofin".

U konkurenciji za najuspješnijeg menadžera banke u BiH izabran je direktor Sparkasse bank u BiH Sanel Kusturica, najuspješniji menadžer društva za osiguranje u BiH je direktorica "Uniqa osiguranja" Senada Olević, dok je za najuspješnijeg menadžera u mikrokrednitnom sektoru u BiH izabrana direktorica Mikrokreditne fondacije EKI Sadina Bina.

Prilikom rangiranja finansijskih subjekata korišteni su podaci Agencije za bankarstvo FBiH, Agencije za bankarstvo RS, Agencije za nadzor osiguranja FBiH i Agencije za osiguranje RS.

Dodjeli nagrada prethodio je okrugli sto na kojem je diskutirano o novim rješenjima poslovanja finansijskih institucija u trenutnim tržišnim uvjetima, saopćeno je iz "Revicona".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.