Izvor: eKapija | Srijeda, 24.06.2015.| 15:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ekološki sajam "Ekobis" od 10. do 13. septembra u Bihaću

Vanjskotrgovinska komora BiH u suradnji s Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona organizira promociju 13. međunarodnog ekološkog sajma "Ekobis" koji će se ove godine održati od 10. do 13. septembra u Bihaću, saopćeno je na sajtu VTK BiH.

Sajam će biti posvećen temi održivog razvoja u ruralnim područjima. Promocija sajma će biti upriličena 26. juna 2015. godine u prostorijama Komore sa početkom u 12:00 sati.

Inače, Sajam "Ekobis" je manifestacija ekologije, ekoturizma i ekološke industrije koju organizuje Privredna komora Unsko-sanskog kantona već 12 godina.

Osim klasičnog, sajamskog dijela, koji ima izložbeno – prodajni karakter, u kojem se u proteklih 10 godina predstavilo preko 1.500 izlagača iz 15 zemalja, "Ekobis" je prepoznatljiv po tome što se uz svaku priredbu organiziraju i bogati edukacijski programi – okrugli stolovi, stručni skupovi, prezentacije i promocije firmi, proizvoda i projekata, poslovni susreti privrednika, ekološke akcije, dječje ekološke radionice, gastro-festival, kulturno-umjetnički i sportsko-rekreacijski sadržaji i dr. Do sada je realizirano više od 260 ovakvih sadržaja, a sajam je posjetilo preko 100.000 posjetioca.

Sajam "Ekobis" je mjesto za brojne i sadržajne poslovne kontakte, prilika da se na jednom mjestu upoznaju istomišljenici, izmjene iskustva, razgledaju najnovija dostignuća u proizvodnji i tehnologijama, spoznaju naučni trendovi, te da se susretnu proizvođači i prerađivači.

Na sajmu su do sada promovirani izlagači iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Njemačke, Češke, Slovačke, Italije, Francuske, Turske, Finske i Izraela…. Lokacija sajma je Gradska otoka u samom centru grada Bihaća, na prostoru od oko 10.000 m2 otvorenog i zatvorenog izložbenog prostora.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.