NavMenu

Vlada TK izdvaja 1,8 mil KM za uvezivanje staža radnicima "Aide"

Izvor: eKapija Srijeda, 24.06.2015. 15:03
Komentari
Podeli
U naredne tri godine za radnike Fabrike obuće "Aida" iz Tuzle bit će izdvojeno 1,8 mil KM za uvezivanje staža. Vlada TK donijela je odluku o prihvatanju teksta Sporazuma o preuzimanju obaveza i plaćanja obračunatih, a neuplaćenih određenih javnih prihoda obveznika Fabrike obuće "Aida", navodi RTV Slon.

Radnici i Sindikat FO "Aida" su upoznati sa odredbama Sporazuma. Njima će, ukoliko se odluče da potpišu izjave, u naredne tri godine biti uvezano 18 godina radnog staža.

- Zaposlenici koji ne budu htjeli da potpišu ovaj sporazum, oni će se rješavati u okviru stečajnog postupka jer ovaj Sporazum rješava situaciju tako da je direktor Fabrike obuće "Aida" obavezan u roku od osam dana da podnese zahtjev za stečaj - kazao je Srđan Mićanović, ministar industrije, energetike i rudarstva TK.

Kroz stečaj će se, navodi ministar, rješavati i pitanje zaposlenika koji ne žele potpisati Sporazum, te će njihova potraživanja biti namirena iz stečajne mase, ukoliko je bude bilo.

- Bez obzira što su velika dugovanja u odnosu na vrijednost kapitala, pa samim tim proizilazi da će ovo biti stečajna likvidacija, "Intral BH" je raspoložen za saradnju sa FO "Aida". Taj budući stečajni upravnik će dobit ponudu od "Intrala" da zaposli određeni broj zaposlenika kroz koooperantski odnos - dodao je Mićanović.


Na taj način Fabrika obuće "Aida" postojat će kroz Zakon o stečaju, te će nakon dugo godina imati svoj račun kako bi mogla poslovati.

Mićanović navodi da bi "Aida" mogla poslovati u onom obimu da obezbijedi bruto plate zaposlenicima, prenosi RTV Slon.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.