NavMenu

Za novi most u Maglaju 838.000 KM

Izvor: biznis.ba Srijeda, 24.06.2015. 08:21
Komentari
Podeli
Ugovor o izgradnji mosta koji povezuje Omerdino polje i fabriku "Natron-Hayat" u Maglaju koji je posve uništen tokom prošlogodišnjih majskih poplava potpisan je juče u Sarajevu.

Izgradnju mosta finansiraju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID kroz projekat "Obnovom infrastrukture do ekonomskog jačanja zajednica u BiH" (CESTA), Federalni fond za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH i Općina Maglaj.

Ugovor u vrijednosti od 838.000 KM potpisali su Marc D'Silva, predstavnik Catholic Relief Services (CRS) za BiH, organizacije koja provodi USAID-ov projekat CESTA, iz kojeg je za izgradnju mosta izdvojeno 470.000 KM, Jasmin Jaganjac, direktor Fonda, čije je učešće u projektu 280.000 KM, i Mehmed Mustabašić, načelnik Općine Maglaj, koja u projektu učestvuje sa 88.000 KM. Juče je CRS potpisao i ugovor sa Vladom Zeničko-dobojskog kantona o nadzoru radova na izgradnji mosta u iznosu o

CESTA je jednogodišnji projekt u vrijednosti od 4 mil USD koji implementira Catholic Relief Services Bosne i Hercegovine, čiji je cilj pomoći domaćinstvima pogođenima poplavama u Maglaju, Doboju, Doboju Jugu, Šamcu i Domaljevcu-Šamcu da ponovo izgrade svoje živote i zajednice. U svakoj od pet navedenih općina u okviru CESTE se provodi po nekoliko projekata obnove oštećene komunalne infrastrukture koje donator i implementator projekta, u uskoj saradnji sa gradskom/općinskom upravom identificiraju kao ključne za normalizaciju života u tim općinama i omogućavanje ekonomske stabilnosti, kao i projekti manjeg obima u kojima učestvuju i same lokalne zajednice.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.