Izvor: Capital | Utorak, 23.06.2015.| 15:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Zarubezhneft" planira gradnju benzinskih pumpi na autoputu Banja Luka-Gradiška

Banja Luka
Šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi Duško Perović rekao je da je, nakon razgovora sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, gubernator Sankt Peterburga odmah dao naredbu da bude formirana grupa njihovih kompanija koja bi 15. jula došla u Banja Luku.

Perović je naveo da delegaciju Sankt Peterburga najviše interesuje hrana.

- Kod nas postoji hrana koja je potrebna Rusiji kao što su voće, povrće, meso i mesne prerađevine, a zainteresovani su i da investiraju u proizvodne pogone. Uskoro u Srpsku dovodimo i grupu privrednika koje interesuje i tekstilna industrija, a kompanija "Zarubezhneft" planira da gradi dvije ogromne benzinske pumpe sa motelom i restoranima na autoputu Banja Luka-Gradiška - rekao je Perović.

On je naglasio da Rusija nije promijenila politiku prema Srpskoj i BiH, i da se nije odustalo od ruskog kredita.

Perović je naglasio da je tokom posjete predsjednika Srpske Milorada Dodika Rusiji dogovorena konkretna privredna saradnja Srpske sa tamošnjim kompanijama, te da je davno najavljeni ruski kredit još "živ" i da se na njemu radi.

- Rusiji nije lako, jer je zbog uvođenja sankcija, pada cijene nafte i svega drugog imala oko 200 mlrd USD gubitaka - rekao je Perović za "Pres Republika Srpska".

Perović je potvrdio da su tokom posjete Moskvi predstavnici Srpske otvorili temu o izgradnji Turskog toka, u koju je uključena i Rusija, te da su Rusi potvrdili da tu nema ništa sporno i da će Republika Srpska dobiti svoj krak, kao što je i dogovoreno.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.