NavMenu

Amel Ćurić pobjednik "X Factora"

Izvor: Klix Ponedjeljak, 22.06.2015. 08:45
Komentari
Podeli
Amel Ćurić (Foto: facebook.com)Amel Ćurić
Bosanskohercegovački pjevač Amel Ćurić pobjednik je ovogodišnjeg "X Factora" nakon što je u finalu pobijedio predstavnika Makedonije Bobija Mojsovskog.

Svoj put u "X Factoru" Amel je počeo i završio pjesmom od Bijelog dugmeta "Da te bogdo ne volim".

Nakon ove pjesme, Amel je bivao sve bolji i bolji i još jednom pokazao da nije bez razloga pobjedio još prije 12 godina u šou "OBN Music Talents".

Amel Ćurić je rođen 7. avgusta 1980. u Gračanici. Muzikom se počeo baviti sa osam godina. Interes za muziku u djetinjstvu itekako će odrediti njegov životni put i školovanje. Roditelji su ga upisali u osnovnu muzičku školu, ali je rat prekinuo njegovo školovanje.

Ipak, meci i granate nisu spriječili Amela u muzičkom obrazovanju. Akorde je učio u podrumu da bi kasnije počeo svirati i u bendovima.

Šira bosanskohercegovačka publika ga je upoznala nakon što se prijavio na prvi rijaliti šou u BiH "OBN Music Talents" čije je finale održano 14. decembra 2003. u sarajevskoj Zetri. U veoma jakoj konkurenciji koju su činili Enver Lugavić Kice iz Banovića, Jelena Milušić iz Mostara i Suana Muhibić iz Konjica. Ipak, na kraju je Amel bio taj koji je imao najviše razloga za zadovoljstvo.


Tri godine kasnije, Amel je izdao i svoj prvi studijski album "Urnebes". Na albumu se nalazila i pjesma Nermina Puškara "Moja djevojka" koja je bila nominovana za bosanskohercegovačku muzičku nagradu "Davorin 2005" za pjesmu godine.

Ipak, njegov nevjerovatan glas i talent nisu bili popraćeni dovoljnim uspjehom te se odlučio na novi korak u svojoj karijeri koji će se itekako pokazati ispravnim te se prijavio na "X Factor". I sam je priznao da želi da ga upozna cijela regija, a to je uradio već sa prvom pjesmom.

Tokom ovog takmičenja bio je najkonstantniji pjevač te je prolazio bez mnogo kritika uz riječi hvale. Držao se uglavnom pjesama regionalnih pjevača što je bila dobitna kombinacija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.