NavMenu

Prvi hotel za studentice u BiH - Sarajevska firma "Senabil" ulaže 6 mil KM u luksuzni objekat u Tuzli (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 19.06.2015. 14:58
Komentari
Podeli
Tuzla će uskoro moći da se pohvali prvim luskuznim hotelom za studentice u BiH. Namijenjen isključivo studentima ženskog pola, hotel će koštati 6 mil KM, a investitor je sarajevska firma "Senabil", potvrdila je za portal "eKapija.com" Emina Mumbašić, tehnička direktorica hotela "Dorrah".

Prema njenim riječima, hotel će primiti prve stanarke već početkom naredne akademske godine.

- U toku su završni radovi na hotelu, namještanje, kao i vanjsko uređenje. Završetak kompletnih radova je planiran u avgustu, a prve stanare očekujemo nakon svečanog otvaranja sredinom septembra - kaže Mumbašić.

Hotel "Dorrah" sa 4 zvjezdice biće izgrađen u tuzlanskom naselju Irac. Imaće 58 moderno opremljenih dvokrevetnih soba, dvije trokrevetne, te jednu deluks sobu.

- Studenticama garantujemo miran san u budućem hotelu, na jako udobnim krevetima. U sklopu sobe je kupaonica sa tušem, a obezbjeđeni su i hladnjak, čajnik, grijanje, klima, TV, internet i mini bar - objašnjava Mumbašić.

U hotelu "Dorrah" u Tuzli, predviđeni su i restoran, biblioteka, vešeraj, te informatička sala. Investitor je u potpunosti mislio na ženske potrebe, pa će na rasplaganju biti i fitnes sala i frizerski salon. Imaće i vlastiti parking, ako im bude potreban.

Tehnička direktorica hotela objašnjava za naš portal zašto baš hotel za studentice.

- Mnogi nas pitaju zbog čega kategorizacija. To je čisto iz pedagoškog razloga. Tu će se studentice osjećati mirno i sugurno. S druge strane, investitor planira da gradi i studentski centar za muškarce, ali o tome ne možemo sada da damo više informacija.

Cijena boravka u tuzlanskom hotelu za studentice biće povoljna, kaže Mumbašić, jer su u nju uračunati samo troškovi.

- U cijenu će biti uključeno stanovanje u hotelu, hotelska usluga koja će se sastojati iz svakodnevnog čišćenja sobe i mijenjanja peškira, sedmičnog mijenjanja posteljine, zatim doručak i večera koji će se izabrati individualno, te maksimalna podrška zaposlenih - kaže naša sagovornica.

Dodaje da će cijena boravka u hotelu biti mnogo povoljnija nego što studenti plaćaju u privatnom smještaju.

U hotelu će se zaposliti i novi radnici, za početak njih 10, navodi Mumbašić. Njihov broj će se povećavati u skladu sa popunjavanjem hotelskih kapaciteta.

Projekat studentskog centra "Dorrah" je radila firma "Tehnograd company", koja je ujedno i izvođač radova.

Sagovornica "eKapije" kaže da će hotel predstavljati dom za djevojke u kome će se, prije svega, osjećati sigurno.


- Imaće maksimalnu podršku od zaposlenika hotela. Tu su, takođe, vaspitači koji će pomoći u njihovom razvoju, učenju, zdravom načinu života i slično. Misija hotela "Dorrah" jeste ponuda usluga studenticama na visokom nivou, sa povoljnim cijenama, a sve to u cilju unaprijeđenja njihovog akademskog života - poručuje Mumbašić.

V. Dž.

Fotogalerija
Studentski hotel
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.