NavMenu

Obustavljena pljenidba imovine Krivaje

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 23.07.2007. 09:24
Komentari
Podeli

Interresorna komisija Vlade FBiH, formirana nakon podnošenja prijedloga za otvaranje stečaja u firmi "Krivaja" Zavidovići, uspjela je obustaviti pljenidbu imovine ovog preduzeća i prinudne naplate potraživanja radnika, potvrdio je Enes Ganić, direktor Agencije za privatizaciju FBiH.

Napomenuo je da je prioritetan zadatak Komisije da sačuva imovinu "Krivaje" do sudske odluke o prihvatanju ili odbijanju prijedloga za stečaj, nakon čega će poduzeti daljnje mjere.

"Loptica je na sudu. Bitno je sada vidjeti hoće li sud prihvatiti prijedlog za stečaj. Ako ga ne prihvati, Komisija će odmah izaći s planom mjera za izlazak iz ovakve situacije u "Krivaji". Sud ima 30 dana da donese odluku od momenta kada im je stigao prijedlog za stečaj", kazao je Ganić.

Dodao je da je rano govoriti kakav je plan "da ne bi sudu olakšali posao".

Prijedlog za otvaranje stečaja Općinskom sudu u Zenici podnio je direktor "Krivaje" Jusuf Čahtarević uz obrazloženje da je platežna sposobnost firme dovedena u pitanje, a razlog tome je započeta pljenidba imovine na osnovu izvršnih sudskih presuda za isplatu neisplaćenih plata u vrijednosti od deset miliona KM.

U Općinskom sudu u Zenici, je 27. juna 2007. godine podnesen prijedlog za stečaj, ranije su kazali da je sud pretrpan predmetima, te vjerovatno ni za mjesec dana neće donijeti odluku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Saobraćaj

Uskoro zajednički TAG uređaj - Potpisan memorandum o integraciji elektronske naplate cestarine između BiH i Srbije

U Beogradu je danas potpisan Memorandum o poslovnoj saradnji u cilju integracije sistema za elektronsku naplatu cestarine između Bosne i Hercegovine i Srbije. Ugovor su potpisali direktori javnih preduzeća JP Autoceste FBiH, Putevi Srbije i Autoputevi RS, Denis Lasić, Zoran Drobnjak i Nedeljko Ćorić. Svečanom popisivanju Memoranduma prisustvovao je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.