NavMenu

Kampanja Vise ohrabruje korisnike da plaćaju karticom

Izvor: Pristop BH Petak, 20.07.2007. 13:19
Komentari
Podeli

Prva promocija Vise za sve vlasnike Visa i Visa Electron kartica u Bosni i Hercegovini uspješno je zaključena. Učestvovalo je 13 banaka , a svi potrošači koji su koristili svoje Visa kartice od 01. aprila 2007. godine do ponoći 01. juna 2007. godine na bilo kojem prodajnom mjestu širom zemlje, automatski su ušli u izvlačenje i pružena im je mogućnost dobitka fantastičnih nagrada.

Na ceremoniji dodjele nagrada koja je organizirana u VF Golf Klubu u Sarajevu i kojoj su prisustvovali gosp. Kemal Kozarić, guverner Centralne banke BiH i predstavnici banaka-članica, gosp. Jean-Marc Tonti, potpredsjednik za jugoistočnu Evropu za regiju CEMEA (Srednja i istočna Evropa, Bliski istok i Afrika), istakao je: "Ovo je prvi put da u Bosni i Hercegovini organiziramo nagradnu igru ove prirode s naših 13 banaka članica. Posebno sam sretan zbog toga što se kampanja provela na teritoriji čitave zemlje i što smo bili u mogućnosti uključiti sve vlasnike Visa kartica u nagradnu igru. Svrha ove kampanje bila je da ohrabrimo potrošače da koriste svoju Visa karticu za svakodnevno trošenje. Visa kartice su bezbjednije i pogodnije nego gotovina, a šansa da se dobije nagrada predstavljala je dodatni poticaj".

Da bi ušli u izvlačenje, vlasnici svih VISA Electron, VISA Classic i VISA Gold kartica trebali su napraviti najmanje jednu transakciju u iznosu većem od 10,00 KM tokom perioda promocije.

Svaka transakcija automatski je ušla u bazu podataka. Baza podataka učesnika nagradne kampanje formirana je uz pomoć banaka članica na kraju perioda trajanja nagradne igre, a imena dobitnika nagrada izvučena su kompjuterskim putem 22. juna 2007. godine.

Prva nagrada, TOYOTA YARIS, otišla je u ruke gđe. Ljubice Ćučun iz Prnjavora, klijentice Nove Banjalučke Banke. Drugu nagradu činilo je 13 TV setova, po jedan za svakog sretnog dobitnika iz 13 banaka koje su učestvovale u nagradnoj igri.

Komentarišući prvu nagradu –Toyotu Yaris gđa. Ćučun je rekla: "Nisam ni pomislila da ću korištenjem svoje VISA kartice dobiti i dodatnu nagradu. Trenutno posjedujem auto koje služi svrsi dolaska s jednog mjesta na drugo, ali vjerujem da će uz ovu fantastičnu nagradu vožnja postati pravo zadovoljstvo. Izgleda da je pogodnost elektronskog plaćanja mnogo veća nego što sam isprva mislila.. Jako sam sretna što sam dobitnica ove nagrade".

U nagradnu igru uključene su sve vrste Visa i Visa Electron kartica – debitne, kreditne i premijum. Debitne ili Visa Electron kartice su direktno povezane s bankovnim računom učesnika, što omogućuje jednostavan i pristupačan način plaćanja u supermarketima, restoranima, na benzinskim pumpama itd. Visa Electron debitna kartica može se koristiti za podizanje novca sa bankomata, kao i u trgovinama, uz dodatnu privilegiju neplaćanja provizije prilikom upotrebe Visa kartice u trgovinama.

Visa kreditne kartice (Visa Classic i Visa Gold) često se koriste za veću kupovinu obzirom da kartica omogućava beskamatno kreditiranje na određeni period. Ukoliko se iznos ne isplati do kraja mjeseca, plaća se u ratama, što uključuje kamate koje banka određuje.

"Osnovni cilj Visa-e i njenih banaka članica jeste razvoj modernog bankovnog ambijenta koji pruža prednosti i olakšice pojedincima i kompanijama u cijeloj BiH, kao i samoj državi. Novac kojim banka raspolaže može se koristiti npr. za kreditiranje malih preduzeća, umjesto da se isti čuva pod madracima. Ovom kampanjom uspjeli smo dovesti sistem kartičnog plaćanja korak bliže klijentima i osnažiti našu predanost Bosni i Hercegovini, s obzirom na to da podržavamo razvoj njene ekonomije. U ime kompanije Visa International, također bih se želio zahvaliti svim bankama, vlasnicima kartica, kao i prodajnim mjestima koja su učestvovala u ovoj nagradnoj igri" rekao je gosp. Tonti.

Visa kartice dostupne na bh. tržištu su kreditne, Commercial, Debit i Premium kartice koje se mogu koristiti na više od 7.000 prodajnih mjesta u BiH, kao i na 27.000.000 lokacija širom svijeta. Broj prodajnih mjesta se povećao za skoro 50 % u odnosu na decembar 2004. godine, kada je u BiH bilo 4.633 prodajnih mjesta.

Visa je počela sa radom u BiH 1996. godine, a u 2006. godini je zabilježila pola miliona izdatih Visa kartica. Prema statistikama kvartalnog izvještaja iz 2006. godine, kartice su korištene u više od 6,5 miliona transakcija sa ukupnom vrijednošću prodaje od 615.084.611 dolara. Pozivamo sve korisnike Visa i Visa Electron kartica da nastave koristiti svoje kartice, budući da se radi o pogodnijem načinu plaćanja koji donosi više beneficija od korištenja gotovine za plaćanje.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.