NavMenu

Globalni sajam digitalizacije - "CeBIT 2016" od 14. do 18. marta

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 15.06.2015. 11:51
Komentari
Podeli
Vodeći svjetski sajam informacionih tehnologija "CeBIT 2016" biće održan tradicionalno u Hanoveru od 14. do 18. marta. Sajam već sada uživa čvrstu podršku sa tržišta. Veliki broj kompanija je potvrdilo svoje učešće na narednoj izložbi, a novi pravac razvoja sajma i fokus na digitalizaciju je u potpunosti naišao na odobrenje izlagača.

Digitalizacija je danas prisutna u svim granama industrije i ključni je pokretač za inovacije u poslovnom i društvenom okruženju. U skladu sa time i "CeBIT" polako napušta svoju tradicionalnu ulogu svjetskog sajma informacionih tehologija i preuzima ulogu svjetskog sajma digitalizacije. "CeBIT" se fokusira na tri glavne oblasti digitalizacije: industriju, javni sektor i društvo u cjelini.

- "CeBIT" je trenutno jedini sajam u svijetu koji se bavi podjednako i ekonomskim i društveno-političkim aspektima digitalizacije. Sajam će akcenat staviti na digitalnu transformaciju, Internet of Things (internet stvari) i IT bezbjednost - rekao je Oliver Frese, član predsjedništva kompanije "Deutsche Messe" zadužen za CeBIT, objašnjavajući značaj novog koncepta.

Poslovna orijentacija "CeBIT"-a koja je na snazi poslednje dvije godine nastavlja se i u 2016-oj godini. Strogi B2B fokus sajma rezultirao je velikim zadovoljstvom kod izlagača i posjetilaca. Udio stručnih posjetilaca je znatno veći nego prije nekoliko godina, čak 90%, dok sa druge strane mnoge kompanije planiraju da povećaju svoje prisustvo na predstojećoj manifestaciji. Kineske kompanije "Huawei" i ZTE će se 2016. godine predstaviti na znatno većoj izložbenoj površini, a vraćaju se i neka stara imena, kao što je njemačka kompanija "G-Data", globalna softverska kuća za sigurnosna rješenja.

Organizatori sajma nastojaće da ubuduće povećaju broj aktivnosti i rješenja namijenjenih malim i srednjim preduzećima. Ovo je važno jer MSP sektor mora da brzo usvoji proces digitalizacije u svim svojim oblastima poslovanja, kako bi mogao da iskoristi mogućnosti koje nude efikasniji procesi, novi biznis modeli i Smart Data i ne zaostaju za svojim međunarodnim konkurentima.

Frese je, takođe, napomenuo da će kompanija "Deutsche Messe" ovog ljeta prilagoditi vizulni identitet "CeBIT"-a. Novi motiv bi trebalo da bolje oslikava novi status "CeBIT"-a kao vodećeg svetskog sajma za digitalizaciju, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.