Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.07.2007.| 12:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Održana prezentacija BBI VIP Business Club-a

(Foto: b)

BBI VIP Business Club u saradnji sa Kabinetom člana Predsjedništva BiH, Dr. Harisa Silajdžića, 18. jula 2007. godine je održao prezentaciju o mogućnostima saradnje sa zemljama Zaljeva. U svom obraćanju, Dr. Silajdžić je pozdravio ideju otvaranja jednog ovakvog kluba koji okuplja bh. biznismene i pomaže im da zajednički nastupaju na domaćem i inostranom tržištu.

"Razgovarao sam sa predstavnicima Katara, koji su spremni da ulažu u bh. poljoprivredu ukoliko im budemo dostavili dobre projekte" između ostalog je rekao Dr. Silajdžić.

Prisutnima se obratio i Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International d.d. koji je naglasio da BiH može mnogo naučiti od Japana.

"Japanci uvijek djeluju u roju. Njihove firme zajednički nastupaju na svjetskom tržištu. Takav model mi pokušavamo primijeniti u našem BBI VIP Business Club-u. Pokušavamo međusobno povezati kompanije, te zajednički nastupiti na tržištu" rekao je Bukvić.

Nedžad Branković, premijer FBiH, u svom obraćanju je pozvao sve biznismene da sarađuju sa vladom i da im dostavljaju kvalitetne projekte.

Među 150 uglednih zvanica iz ekonomskog i političkog života BiH, bili su i Bakir Izetbegović, potpredsjednik SDA, Vahid Hećo, federalni ministar energije, rudarstva i industrije, direktori bh. kompanija od kojih su većina članovi BBI VIP Business Club-a.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.