Izvor: eKapija | Petak, 12.06.2015.| 11:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Besplatan program mentoringa za mala i srednja preduzeća u BiH

Malim i srednjim preduzećima u Bosni i Hercegovini na raspolaganju je besplatan program mentoringa koji sprovodi Sarajevska regionalna razvojna agencija (SERDA) u saradnji sa Vladom Japana preko Japanske agencije za međunarodnu saradnju – JICA, uz podršku Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine. Rok za prijavu svih zainteresovanih preduzeća je 30. jun 2015. godine.

Ovaj program je u 2014. godini već sproveden u Bosni i Hercegovini, a firme koje su koristile mentoring ocijenile su program kao veoma korisnim za unapređenje svog poslovanja. Zahvaljujući ovoj usluzi, firme ostvaruju u prosjeku 10% povećanja prodaje, profita i broja zaposlenih. Mentori su sertifikovani od strane Japanske agencije za međ­unarodnu saradnju. Osim toga što imaju profesionalno iskustvo u oblasti malih i srednjih preduzeća, mentori su praktično i teorijski osposobljeni za pružanje mentorskih usluga, uz podršku alata i znanja eksperata iz Japana. Mentoring usluga se pruža kroz mentorski proces, tokom najmanje 50 sati podrške mentora.

Prijava za besplatan mentoring program je jednostavna i sastoji se iz 3 koraka:

- Potrebno je preuzeti i popuniti obrazac prijave sa web stranice www.serda.ba i www.msp.ba ili u prostorijama SERDA - Kolodvorska 6, 71000 Sarajevo
- Prikupiti dokumentaciju (do 4 dokumenta)
- Poslati prijavu i dokumenta poštom ili dostaviti lično

Pravo na izražavanje interesa za ucešće u ovom pozivu imaju MSP koja imaju:

- većinsko domaće privatno vlasništvo, registrovani na području 32 općine/opštine Sarajevske makroregije
- ne obavljaju djelatnost u okviru vojne industrije i ne organizuju igre na sreću/lutriju.

Informacije na telefon 033 65 29 35 ili putem elektronske pošte na adresu sanela@serda.ba

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.