NavMenu

OMV objavljuje uspješna testiranja proizvodnje nafte u moru Ujedinjenog Kraljevstva

Izvor: eKapija Srijeda, 18.07.2007. 11:53
Komentari
Podeli

OMV, vodeća grupa za naftu i plin u Središnjoj Europi, objavila je 18. jula 2007. godine da je OMV (U.K.) Ltd, podružnica u potpunom vlasništvu OMV-a, zajedno sa svojim međunarodnim partnerima uspješno završila testiranje nalazišta nafte i plina Rosebank u kanalu Faroe-Shetland, u regiji West of Shetland.

Bušotina 205/1-1, na kojoj je izvođač radova Chevron, nalazi se na dubini od 1.100 metara. Za vrijeme testiranja proizvodnje, bušotina je imala protok od 6.000 barela kvalitetne nafte dnevno. Očekuje se da će bušenja biti završena do studenog 2007. godine, nakon čega će analize procijenjenih podataka odrediti buduće programe na nalazištu.

Helmut Langanger, Direktor segmenta za istraživanje i proizvodnju (E&P) u OMV-u je izjavio: "Izuzetno smo zadovoljni rezultatima testiranja. Rosebank se nalazi u središtu istraživačkog i proizvodnog položaja koji je OMV sagradio u regiji West of Shetland. To su dobre vijesti iz Ujedinjenog Kraljevstva koje je dio naše ključne regije u Sjeverozapadnoj Europi".

Testna bušotina 205/1-1 druga je po redu u Rosebanku i dio je programa s tri planirane bušotine na nalazištu Rosebank. Trenutačno je u pripremama pomicanje opreme na mjesto treće testne bušotine u sjevernom dijelu platforme kako bi se izbušila bušotina 213/27-A2.

OMV posjeduje uravnotežen međunarodni portfelj za istraživanje i proizvodnju u 20 zemalja organiziranih u šest ključnih regija: Srednjoistočna Europa, Sjeverna Afrika, Sjeverozapadna Europa, Bliski Istok, Australija/Novi Zeland i Rusko-kaspijska regija. OMV dnevno proizvede približno 322.000 boe-a (barela ekvivalenta nafte), a rezerve kompanije iznose oko 1,3 milijardi boe-a.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.