Izvor: Dnevni avaz | Srijeda, 18.07.2007.| 09:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Federalni premijer Nedžad Branković: "Sonde će doprinijeti da imamo kvalitetnije gorivo"

(Foto: b)

Federalni premijer Nedžad Branković 17. jula 2007. godine je s članovima Sekcije prometnika naftnih derivata Privredne komore FBiH razgovarao o problemima u prometu naftnih derivata, kojim se u FBiH bavi 314 firmi. Sastanku su prisustvovali i ministri Desnica Radivojević i Vahid Hećo.

Kako je istaknuto u saopćenju Vlade, Branković je podsjetio da je cilj svih mjera koje se poduzimaju (ugradnja sondi, uključenje željeznice u transport, aktiviranje terminala i dr.) eliminacija sivog tržišta, kako bi država od svakog litra ovih proizvoda imala korist za opće dobro. Branković je upoznao naftaše i s namjerom Vlade da se od svake prodate litre ovog energenta ubuduće izdvaja 10 feninga za gradnju i modernizaciju puteva.

Izudin Ahmetlić, predsjednik Odbora Sekcije naftaša, izjavio je da su naftaši, prije svega, za zdravu konkurenciju koja će doprinijeti što boljem snabdijevanju kvalitetnim derivatima prema normativima EU. Pozdravljaju i uključenje željeznice u uvoz i transport ako će cijenom i kvalitetom biti uspješan konkurent postojećoj naftnoj infrastrukturi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.