Izvor: Capital | Srijeda, 10.06.2015.| 12:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Brčanski "Bimal" resertifikovao ISO 9001:2008 i HACCP standarde

(Foto: bimaldd.com)
U brčanskoj Fabrici za proizvodnju jestivih ulja "Bimal" uspješno je provedena nova resertifikacija međunarodno priznatih standarda ISO i HACCP, u skladu sa kojim "Bimal" posluje od 2006. godine.

Predstavnici sertifikacijske kuće SGS posjetili su kompaniju "Bimal" u Brčkom, u kojoj su proveli dva dana, kako bi sproveli audit rada kompanije u skladu sa ovim standardima.

Implementirani standardi ISO 9001:2008 sistem upravljanja kvalitetom proizvoda i HACCP sistem kontrole zdravstvene ispravnosti hrane još jedna su potvrda kompaniji "Bimal" za proizvodnju jestivih ulja vrhunskog kvaliteta i zaštitu svojih potrošača, saopšteno je iz ove kompanije.

- Kvalitet koji ne dozvoljava kompromise je jedan od postulata "Bimala". U "Bimalu" su svi proizvodni procesi usklađeni prema zadatim standardima kojih "Bimal" ima ukupno sedam, čime je uspostavljena kontrola u svim fazama procesa proizvodnje. "Bimalovo" ulje je konstantno visokog kvaliteta i, što je najvažnije, uvijek je zdravstveno ispravno - rekla je direktor korporativnih komunikacija "Bimala" Nataša Pucar.

"Bimal" proizvodi svoja visokokvalitetna ulja od suncokretovog, sojinog i repičinog sjemena, a osnovni proizvod – "Bimal" suncokretovo ulje već dugi niz godina prepoznato je kao apsolutni favorit pri odabiru kvalitetnog jestivog ulja i postalo je nezamjenjiv proizvod u kuhinjama potrošača, saopšteno je iz ove kompanije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.