NavMenu

Poziv firmama za učešće na seminaru "Kako poslovati sa Kinom"

Izvor: eKapija Utorak, 09.06.2015. 15:03
Komentari
Podeli

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i Ambasada NR Kine u Bosni i Hercegovini organiziraju seminar "Kako poslovati sa NR Kinom". Seminar će se održati 18. juna 2015. godine u prostorijama Komore sa početkom u 10 časova, saopćeno je na sajtu Komore.

Seminar je namijenjen preduzećima i poslovnoj zajednici, ali i javnom sektoru, te pojedincima zainteresiranim za poslovanje s NR Kinom u cilju pružanja osnovnog uvida u strukturu tržišta Kine, njen položaj u svijetu i načine funkcioniranja kineske privrede, te pružiti informacije o poslovnim odnosima i kulturi poslovanja na ovom tržištu. Sudionici seminara imat će priliku razmijeniti znanja i iskustva sa predstavnicima Ambasade NR Kine u BiH.

Također, za vrijeme seminara bit će riječi o kineskom tržištu, načinima osnivanja preduzeća u Kini, te praktičnim problemima s kojima se susreću strana preduzeća na kineskom tržištu i kineska na bh. tržištu.

Predavači na seminaru bit će Lei Jianzhong, ekonomski i komercijalni savjetnik Ambasade NR Kine u BiH i Peđa Miličić, diplomant Univerziteta u Pekingu.

Radni jezik seminara je enegleski, a učešće je besplatno.

Zainteresirani za učešće treba da popunjenu prijavu dostave faksom na brojeve: 033 566 205 ili 033 214 292, ili e- mailom na adresu edukacija@komorabih.ba.

Rok za prijavu je 16. jun 2015. godine. Prijavu možete skinuti na ovom linku.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.