NavMenu

Srbački "Zadrugar" očekuje prinos od 80 tona paradajza

Izvor: Glas Srpske Nedjelja, 07.06.2015. 10:35
Komentari
Podeli

Preduzeće "Zadrugar" iz Srpca posadilo je 11.000 sadnica paradajza u svom prvom plasteniku u Sitnešima, od kojeg se očekuje prinos od 60 do 80 tona, a prva berba počeće za dvadesetak dana.

Jedan od suvlasnika preduzeća Elvir Hadžirašidović iz Zenice kaže da je ova firma dobila na koncesiju 16 hektara zemljišta u Sitnešima na period od 20 godina, od čega je deset hektara namijenjeno za plasteničku proizvodnju, a ostatak za druge namjene poput izgradnje hladnjače.

U firmi su zaposlena dva inženjera i tri sezonska radnika, dok će za vrijeme berbe i zasnivanja proizvodnje krastavca biti potrebno još najmanje 30 sezonaca.

- Planirano je da u narednih nekoliko godina ovdje bude postavljeno 30 plastenika, a godišnja proizvodnja povrća iznosiće oko 2.000 tona. U budućnosti ćemo krenuti i u preradu vlastitih proizvoda i otvaranje otkupne stanice - rekao je Hadžirašidović i dodao da bi u petogodišnjem investicionom ciklusu trebalo da bude zaposleno oko 150 ljudi.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Dodik: Do kraja godine građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se nada da će do kraja godine biti dobijena građevinska dozvola za izgradnju aerodroma u Trebinju. - Mislim da ćemo do kraja godine uspjeti svi zajedničkim naporima da dođemo do građevinske dozvole za izgradnju aerodroma u Trebinju. To je zajednički projekat koji podržava i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Dodik prilikom obilaska sajma privrede u Mostaru. Vučić

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.