NavMenu

Euromoney: Priznanje Raiffeisen banci BiH

Izvor: Fena Subota, 14.07.2007. 13:48
Komentari
Podeli

Prema ocjeni magazina, Raiffeisen banka najveća je banka u BiH, s tržišnim učešćem većim od 21 %. U 2006. godini zahvaljujući širokoj mreži poslovnica širom BiH u kojoj se opsluživalo više od 600.000 klijenata, aktiva Banke porasla je za gotovo 25 %, pojašnjavaju u Euromoneyu.

Također, u protekloj godini zabilježen je impresivan porast kredita fizičkih i pravnih subjekata za 35, odnosno za 36 %.

"U uvjetima izražene konkurencije na bankarskom tržištu priznanje Euromoneya ima izuzetnu važnost za nas. Naše aktivnosti bit će usmjerene ka ostvarenju ciljeva koji će omogućiti naš daljnji kontinuirani uspjeh u svim segmentima poslovanja", izjavio je direktor banke Michael Mueller.

Najboljom bankom u svojoj zemlji proglašene su i banke Raiffeisen mreže u Albaniji, Srbiji i Slovačkoj, dok je Raiffeisen Investment AG izabran za "najbolju investicionu banku u Crnoj Gori".

Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) i njegova podružnica za CIE - Raiffeisen International Bank-Holding AG proglašeni su "najboljom bankom u centralnoj i istočnoj Evropi".

RZB Grupacija osvaja nagradu za najbolju banku u regionu CIE već treći put uzastopno.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.