NavMenu

"Alumina" dobila sertifikat 9001:2008

Izvor: Capital Četvrtak, 04.06.2015. 14:06
Komentari
Podeli
(Foto: Alumina)
Kompanija "Alumina" iz Zvornika uspješno je završila sertifikaciju po standardima ISO 9001:2008.

Sertifikacija ovog privrednog subjekta povjerena je predstavništvu poznate sertifikacione kuće "Quality Austria Center" u Beogradu, saopštila je danas Služba za odnose s javnošću "Alumine".

Predstavnik menadžmenta za kvalitet Tanja Janković rekla je da je u "Alumini" istovremeno izvršena i resertifikacija standarda ISO 14001:2004 za Sektor Energetika.

- Uspješno završena sertifikacija i dalja implementacija standarda i aktivnosti u ovoj oblasti treba da doprinesu poboljšanju svih procesa u ovoj kompaniji - rekla je Janković.

U "Alumini" očekuju da će se kompanija, koja ima značajne internacionalne ugovore i svoje proizvode plasira u više od 20 zemalja Evrope i svijeta, još bolje pozicionirati na tržištu.

- Sertifikacijom kompanije potvrdili smo da naši proizvodi i usluge u potpunosti zadovoljavaju zahtjeve međunarodnih propisa, standarda i očekivanja korisnika - istakla je ona.

Direktor Sektora Marketing u "Alumini" Radislav Filipović rekao je da je za kompaniju, koja je stoodstotni izvoznik, veoma bitno uspostaviti sistem kvaliteta u skladu sa međunarodnim standardima.

- Dobijanjem sertifikata, fabrika se bolje pozicionira na tržištu, ali i razvija i održava dugoročne dobre odnose sa kupcima što je za našu kompaniju veoma bitno - rekao je Filipović.


On je dodao da sam sertifikat nije garancija uspjeha, ali je praktično jedan od uslova da bi se zadržalo postojeće i osvojilo novo tržište.

- Preduzeće koje posjeduje sertifikat i posao obavlja u skladu sa propisanim normama nije zaštićeno od konkurencije ili poslovnog neuspjeha, ali mu sertifikat može pomoći u kvalitetnijem upravljanju procesima, boljoj poziciji na tržištu i boljem odnosu kvaliteta i cijene proizvoda, te zadovoljstvu kupaca, zaposlenih, menadžmenta i okoline - naglasio je Filipović.

Kompanija "Alumina" zapošljava više od 1.200 radnika i nalazi se među najvećim izvoznicima u Republici Srpskoj i BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.