Izvor: Dnevni avaz | Petak, 13.07.2007.| 09:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Privatizacija "Glasa" krenula s mrtve tačke

Privatizacija državnog kapitala u preduzećima iz sistema "Glasa Srpske" krenula je s mrtve tačke. Prije dva dana Vlada RS prihvatila je prijedlog entitetskog Savjeta za privatizaciju da se prodaja obavi putem javnog tendera, a konačnu odluku o tome teba donijeti Narodna skupština RS.

"Posebni programi o privatizaciji usvojeni su za preduzeća "Glas Srpske", "Glas Srpske - Grafika" i "Glas Srpske - Trgovina" izjavio je nakon sjednice Anton Kasipović, potpredsjednik Vlade RS.

Ranije je pismo namjere za kupovinu većinskog državnog kapitala tri preduzeća "Glasa Srpske" podnijela sarajevska kompanija "Avaz".

"Pismom namjere želimo Vas upoznati o našoj zainteresovanosti za kupovinu državnog kapitala u navedenim društvima, a poslije toga je moguća i ponuda za preuzimanje akcija PIF-ova i sitnih akcionara" navedeno je u pismu "Avaza" i izraženo je očekivanje da će postupak privatizacije biti pokrenut što prije.

Prethodni pokušaji privatizacije "Glas Srpske - Grafika" i "Glas Srpske - Trgovina" bili su bezuspješni, dok "Glas Srpske" do sada nije nuđen na prodaju.

" Vlada RS je, između ostalog, usvojila zaključak koji se odnosi na ponudu firme "Darta", koja je Vladi RS dala pravo preče kupovine osnovnog kapitala u "Oslobođenju" sa Pala, gdje je "Darta" prethodno bila kupac" izjavio je Anton Kasipović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.