NavMenu

FIPA izabrala najznačajnije investitore u BiH za 2014.

Izvor: eKapija Utorak, 02.06.2015. 08:07
Komentari
Podeli
Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) organizovala je 1. juna 2015. godine u Sarajevu manifestaciju pod nazivom "Izbor najznačajnijeg investitora u BiH za 2014" koju tradicionalno organizira već dugi niz godina, saopšteno je iz ove agencije.

Imajući u vidu značaj stranih investicija za privredni razvoj zemlje, smanjenje nezaposlenosti i vanjskotrgovinskog deficita, uvođenje novih tehnologija i načina upravljanja, te za poboljšanje konkurentnosti privrede u BiH, FIPA organizuje ovu manifestaciju sa ciljem odavanja priznanja stranim preduzećima čija su ulaganja bila najznačajnija u prethodnoj godini.

I ove godine nagrade su dodijeljene u četiri kategorije:

- najznačajnija "greenfield" investicija;
- najznačajnija investicija ostvarena putem akvizicije/privatizacije;
- najznačajnija investicija zahvaljujući kojoj je otvoreno najviše radnih mjesta;
- najznačajnija investicija putem zajedničkog ulaganja;

Preduzeće "Comsar Energy Group" Banja Luka/Comsar Energy Group Limited, Kipar" je izabrano za najznačajnijeg investitora u kategoriji "greenfield" (osnivanje novog preduzeća/izgradnja objekta), dok je "GS – Tvornica mašina Travnik/Global sourcing GmbH, Njemačka" izabran kao najznačajniji investitor u kategoriji -"akvizicija/privatizacija".


U kategoriji "Otvaranje novih radnih mjesta" izabran je "Swisslion" Trebinje, dok je firma "Zinkteknik Bosnia" Mostar" najznačajniji investitor u kategoriji -"Zajedničko ulaganje".

Manifestacija je okupila značajan broj predstavnika institucija, međunarodnih organizacija, akreditiranih ambasada, poslovne zajednice i medija u BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Saobraćaj

Vlada RS nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju - U toku izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu

Vlada Srpske nije odustala od gradnje aerodroma u Trebinju, zemljište na kojem će biti izgrađen je deminirano, a u toku je izrada glavnog projekta za građevinsku dozvolu. Poručeno je to iz Ministarstva saobraćaja i veza RS u odgovoru na poslaničko pitanje Đorđa Vučinića iz Liste za pravdu i red koji je tražio odgovore kada će konačno početi gradnja trebinjskog aerodroma. Iz resornog ministra su prvo podsjetili da je još u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.