NavMenu

"YouTube" uvodi kupovinu direktno preko reklama

Izvor: Glas Srpske Ponedjeljak, 01.06.2015. 15:02
Komentari
Podeli
Svi korisnici "YouTube"-a, popularnog internet servisa za razmjenu video sadržaja, od sada će kupovinu moći da obave direktno preko video-oglasa.

Oglašivači će na svom video-oglasu moći da istaknu linkove koji vode do određenih proizvoda, njihove cijene i specifikacije.

Novi format oglašavanja dio je šire "Google"-ove strategije kojom želi da konkuriše popularnim stranicama za prodaju proizvoda putem interneta, kao što su "Amazon" i "eBay".

Za maloprodajne lance mogući savez s "Google"-om mogao bi da bude način kojim bi se smanjila dominacija Amazona i unaprijedila ponuda za trgovinu preko mobilnih telefona.

"YouTube" se nada da će iskorakom u elektronsku trgovinu na najbolji način iskoristiti više od milion "YouTube" kanala koji se bave ocjenjivanjem proizvoda, a broj pregleda takvih videozapisa u porastu je za 50 odsto u odnosu na prethodnu godinu.


Prvi partneri "YouTube"-a u trgovini putem interneta su "Sephora", kompanija koja se bavi maloprodajom dekorativne kozmetike, i wayfair.com, stranica za prodaju namještaja i opreme za domaćinstvo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.