NavMenu

Banja Luka: Delta preuzima maloprodaju Tropica

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 11.07.2007. 12:10
Komentari
Podeli


Srbijanska kompanija "Delta" postigla je dogovor o preuzimanju lanca trgovačkih centara "Tropic" iz Banjaluke, što će danas biti ozvaničeno potpisivanjem ugovora u zgradi Vlade RS.

Ugovor o preuzimanju potpisaće Dragan Flipović, direktor preduzeća "Delta Maxi", dijela srbijanskog holdinga koji se bavi maloprodajom, i Mirko Risović, vlasnik kompanije "Tropic", saopšteno je juče iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

Risović je za "Nezavisne" izjavio da se radi o "strateškom povezivanju" u sklopu kojeg "Delta Maxi" kupuje maloprodajnu djelatnost "Tropica" kroz zakup njihovih 12 trgovačkih centara na deset godina. "Tropic", sa druge strane, kako navodi, dobija posao gradnje marketa i drugih objekata koje "Delta" planira otvarati širom RS. "Delta" će promijeniti ime trgovačkih objekata "Tropica", ali će zadržati sve njihove radnike.

U "Tropicu" nisu željeli da otkriju finansijske detalje dogovorenog posla, ali su potvrdili da će im to pomoći u smanjenju obaveza kojima su opterećeni brzim širenjem na tržištu.

"U zadnjih godinu dana izgradili smo šest trgovačkih centara, što finansijski teško mogu podnijeti i daleko veće kompanije od nas", kazao je Risović. Ocjenjujući dogovoreni aranžman sa "Deltom" važnim korakom u daljem razvoju "Tropica", on je naglasio da će porodica Risović ostati vlasnik postojećih nekretnina u maloprodaji, te zadržati ostale djelatnosti kompanije, poput "Tropic ribarstva".

Potpisivanju ugovora u zgradi Vlade u Banjaluci, kako je najavljeno, prisustvovaće premijer RS Milorad Dodik, predsjednik i potpredsjednik "Delta Holdinga" Miroslav Mišković i Milka Forcan, te ministri trgovine RS i Srbije Predrag Gluhaković i Predrag Bubalo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

17.04.2024.  |  Vijesti

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Berza za selidbu pčela od sada i u Beču

19.04.2024.  |  Agro, Finansije

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.