Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 11.07.2007.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banja Luka: Delta preuzima maloprodaju TropicaSrbijanska kompanija "Delta" postigla je dogovor o preuzimanju lanca trgovačkih centara "Tropic" iz Banjaluke, što će danas biti ozvaničeno potpisivanjem ugovora u zgradi Vlade RS.

Ugovor o preuzimanju potpisaće Dragan Flipović, direktor preduzeća "Delta Maxi", dijela srbijanskog holdinga koji se bavi maloprodajom, i Mirko Risović, vlasnik kompanije "Tropic", saopšteno je juče iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

Risović je za "Nezavisne" izjavio da se radi o "strateškom povezivanju" u sklopu kojeg "Delta Maxi" kupuje maloprodajnu djelatnost "Tropica" kroz zakup njihovih 12 trgovačkih centara na deset godina. "Tropic", sa druge strane, kako navodi, dobija posao gradnje marketa i drugih objekata koje "Delta" planira otvarati širom RS. "Delta" će promijeniti ime trgovačkih objekata "Tropica", ali će zadržati sve njihove radnike.

U "Tropicu" nisu željeli da otkriju finansijske detalje dogovorenog posla, ali su potvrdili da će im to pomoći u smanjenju obaveza kojima su opterećeni brzim širenjem na tržištu.

"U zadnjih godinu dana izgradili smo šest trgovačkih centara, što finansijski teško mogu podnijeti i daleko veće kompanije od nas", kazao je Risović. Ocjenjujući dogovoreni aranžman sa "Deltom" važnim korakom u daljem razvoju "Tropica", on je naglasio da će porodica Risović ostati vlasnik postojećih nekretnina u maloprodaji, te zadržati ostale djelatnosti kompanije, poput "Tropic ribarstva".

Potpisivanju ugovora u zgradi Vlade u Banjaluci, kako je najavljeno, prisustvovaće premijer RS Milorad Dodik, predsjednik i potpredsjednik "Delta Holdinga" Miroslav Mišković i Milka Forcan, te ministri trgovine RS i Srbije Predrag Gluhaković i Predrag Bubalo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.