NavMenu

Više od 150 izalagača na sajmu "Dani trešnje" u Mostaru

Izvor: biznis.ba Srijeda, 27.05.2015. 12:40
Komentari
Podeli
(Foto: ekapija)
Međunarodni sajam privrede, poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani trešnje 2015" otvoren je danas u Potocima kod Mostara, u organizaciji Turističkog udruženja Sjever Potoci - Mostar.

Ovogodišnji sajam, koji se odvija pod motom "Domaće je najbolje", okupio je više od 150 izlagača, a partner Sajma je Mađarska koja će predstaviti svoje turističke proizvode, uz promociju najpoznatije termalne banje.

Direktor Sajma Salem Bubalo kazao je za Fenu kako je Sajam okupio mnogo turističkih zajednica, kao i proizvođača ekološki zdrave hrane, te da je ove godine na Sajmu jako puno trešanja.

Govoreći o značaju Sajma i o onome što su postigle prethodne sajamske manifestacije, Bubalo je kazao kako je, osim promocije domaćih proizvoda, veliki broj privrednika uspio da napravi i određene poslovne iskorake.

- Veliki je broj izlagača koji prvi put dolaze na ove prostore, koji demonstriraju nove proizvode, nove tehnologije i koji su jako bitni da bi se na ovim prostorima što efikasnije počela proizvoditi zdrava hrana - istakao je Bubalo dodavši kako se ujedno predstavljaju i domaći proizvodi koji već postoje na prostorima BiH.

Inače, Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine danas će na Sajmu upriličiti prezentaciju i degustaciju slatkih jela od trešnje. Udruženje kuhara na ovaj način, zajedno sa organizatorima Sajma, želi promovirati domaće proizvođače i uvezati ugostiteljstvo sa proizvođačima hrane i pića.


Uz mnoštvo zanimljivih sadržaja, u sklopu Sajma "Dani trešnje 2015" po prvi put svoje proizvode izlagat će žene, žrtve nasilja koje su nakon boravka u sigurnoj kući u ovom gradu stekle ekonomsku nezavisnost. Dvije žene koje su pokrenule vlastite poslove u okviru projekta Udruženja Infohouse "Reci NE nasilju, reci DA ekonomskoj nezavisnosti", na Sajmu će izlagati i prodavati sokove, džemove, praline, te različite ručne radove poput nakita.

Sajam će biti otvoren do 29. maja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.