NavMenu

Investiranje u podrinjski region: "Asa Prevent" seli pogon iz Slovenije u Goražde

Izvor: Dnevni avaz Petak, 06.07.2007. 08:59
Komentari
Podeli

"Asa Prevent" grupacija odlučila je dvije kompletne linije proizvodnje iz Slovenije izmjestiti u Goražde. Ta odluka donesena je nakon što je Prodajno-servisni centar "Škoda auta" plan za 2007. godinu ispunio već u prvih pola godine i nakon što je općinska vlast ispunila svoj dio obaveza.

U prvoj fazi planirano je upošljavanje 40, a u narednoj još 60 radnika.

"Radi se o proizvodnji zaštitnih rukavica, odnosno specijalne zaštitne opreme koja se u cijelosti izvozi u zemlje Skandinavije i Brazil, a tako će biti i kad ih budemo proizvodili u Goraždu" kazao je direktor "Asa Preventa" Nihad Imamović. On je načelnika Goražda Mustafu Kurtovića obavijestio da će premještanje opreme biti obavljeno do kraja avgusta, tako da su odmah nakon sastanka investitori obišli neke od lokacija u gradu.

"Otvaranje pogona "Asa Preventa", uz druge investicije koje su u toku, znači novu budućnost ovog grada" kazao je Kurtović.

Nakon otvaranja PSC "Škoda auta", Općinsko vijeće Goražde dodijelilo je "Asa Preventu" objekt bivšeg tranzitnog centra "Biserovina" za proizvodnju autopresvlaka, a u međuvremenu je kupljen i jedan od objekata u krugu bivše "Azotare" u Vitkovićima.

Odlukom o izmještanju proizvodnog pogona zaštitne opreme u rodni grad najboljeg bh. menadžera u svijetu Nijaza Hastora, osnivača "Asa Preventa", ta kompanija pokazuje da je jedan od najozbiljnijih investitora u ovaj dio BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.